Монтана завърши лагера си в турския курорт Алания с убедителна победа със 7:0 над руския Композит (Павловски Посад). Тимът от аматьорската лига ЛФЛ на Русия в нито един момент не успя да окаже съпротива на тима на Николай Митов и освен седемте гола, българите можеха да отбележат още попадения.

Хеттрик днес записа пристигналият от Струмска слава (Радомир) нападател Стивън Кирилов, по едно попадение добавиха Никола Борисов, Илия Русинов, Александър Аспарухов и Владислав Цеков-Каската.

Аспарухов, се завърна ударно в игра за монтанчани, след като в началото на лагера не тренира 7 дни заради вирус, а след това получи и разтежение на бедрото. Но освен попадението, той подаде и за още две – на Никола Борисов за 3:0 и на Стивън Кирилов за 4:0.

По време на подготовката си на турското Средиземноморие Монтана победи с 3:2 Рапид (Виена) II, с 3:1 Спартак (Кострома) от руската трета лига, както и завършиха наравно 3:3 с Колхети (Поти) от втора лига на Грузия.

След 20 изиграни кръга във Втора лига Монтана е на 4-о място с 34 точки, на 2 от 2-ия Спартак (Варна) и на 1 от третия Марек. Пролетта за тях започва с домакинство на Литекс (Ловеч) на 16-и февруари (петък).