Монтана започна подготовка с група от 23-ма футболисти. Първа тренировка с отбора направиха новите попълнения Антон Тунгаров (Струмска слава) и Андреас Васев (Миньор Перник). Старши треньорът Ферарио Спасов привлече в първия тим и трима млади таланти от ДЮШ Кристиян Вълков, Ивелин Георгиев и Петър Атанасов. Даниел Пехливанов се появи на стадион "Огоста", но само да разтрогне договора си с клуба. Двете страни се разбраха това да стане по взаимно съгласие. Още в края на миналата година от Монтана си тръгна и Тони Иванов, който се завърна в Янтра. До края на седмицата пък ще стане ясна съдбата на централния защитник Петко Ганев, който е желан от Ботев Враца

 

В близките дни ще стане ясно и дали отборът на Монтана ще ходи на лагер в Турция. "Първоначално ще се готвим на клубната ни база. Надявам се да се подсилим с още двама или трима футбилисти, които да вдигнат класата и засилят конкуренцията в отбора", заяви Ферарио Спасов преди да изведе футболистите за първата им за 2023 година тренировка.

Вратар: Петър Л. Петров, Петър Д. Петров

Защитници: Иван Михов, Димитър Буров, Мартин Сандов, Иван-Йоанис Атанатос, Петко Ганев, Антон Тунгаров (Струмска слава Радомир)

Полузащитници и нападатели: Йордан Йорданов, Владимир Айтов, Стефан Каменов, Идрисс Фудил, Димитър Пройчев, Андреас Васев (Миньор Перник), Борислав Дамянов, Владислав Цеков, Румен Георгиев, Мехди Уамри, Ежике, Келеши, Кристиян Вълков (ДЮШ), Ивелин Георгиев (ДЮШ), Петър Атанасов (ДЮШ).