С петима нови футболисти стартира лятната си подготовка отборът на Монтана. Трима от тях бяха привлечени от ЦСКА 1948. Това са вратарят Димитър Тодоров, централният защитник Мишо Минков и вътрешният халф Емануил Личев. От Спортист (Своге) на стадион "Огоста" идва десният бек Мартин Сандов, а от столичния Локомотив централният защитник Иван Йоанис.

Тренировки с тима започнаха юношите Кристиян Вълков и Ивелин Георгиев, които бяха част от първия отбор и в края на миналия сезон. С разрешение на ръководството на клуба нападателят Мехди Уамри ще се присъедини с ден закъснение. Борислав Дамянов се възстановява от операция, а Виктор Стойков е контузен. 

"Селекцията остава отворена. В преговори сме с двама нападатели, които очаквам до края на седмицата“, заяви старши треньорът на Монтана Антони Здравков, който разкри, че целта, която лично той си е поставил е промоция за елитната efbet Лига.

До 21 юни монтанци ще се готвят на клубната си база в спортния комплекс „Огоста“, a след това се качват на лагер в Банско (22юни-1 юли). В пиринския балкан отборът ще изиграе 4 контролни срещи, първата на 23 юни със Славия, а съперниците за другите три са в процес на уточняване. Общо 6 проверки ще имат монтанци, като серията стартира с гостуване на Спортист (Своге) на 18 юни. По време на паузата Монтана се раздрели с шестима футболисти - Мартин Петков, Александър Башлиев, Стоян Предев, Стефан Цонков (ЦСКА 1948), Лиандро Мартис (Спартак Варна) и Айман Касими.