Президентът на Монтана – Румен Панайотов, изрази съжалението си от загубата на Ферарио Спасов, загинал в автомобилна катастрофа край Шереметя. Спасов на три пъти е водил монтанчани в дългата си кариера като наставник.

Панайотов говори обширно пред DIEMA SPORT за човека и треньора Ферарио и обяви каква е целта на тима в тазгодишния шампионат.

„Съжаляваме много за Ферарио. Всички близки и негови приятели съжаляваме. Неописуема трагедия. Надяваме се, че това ще приключи с този случай. Наглостта на някои хора минава всякакви граници“.

„Феро беше изключителен човек. Като треньор е невероятен. Сам по себе си с неговите резултати и отборите, които е водил, го е доказал. За съжаление, вече няма да може да ни дава оценките, които даваше. Изключително честен човек, никога не е влизал и не е бил отрицателен. При победи и загуби е преценявал реалната обстановка. Това мина всякакви граници в България“.

„Определено е един от най-успешните треньори на Монтана. Монтана влезе с него и Михаил Мадански в efbet Лига. Много силен екип, който се справяше с тежки ситуации. За да водят три пъти Монтана, явно е имало защо. Не можем да дадем точната оценка за неговата работа, но хората сега я дават, в момента. Реакцията на цяла България е неоспорима“.

„По-специален ще е днес мача от тази гледна точка, че за нас беше голям шок научаването на тази трагедия. Дойде в тежък момент. На никой не може да го помислиш, пожелаеш, предвидиш това нещо. За Монтана е огромен шок. Загубихме голям приятел, който винаги се е отзовавал. Никога не е стоял въпросът дали може или не може да стане треньор на Монтана“.

„На Добрич и Монтана са коренно различни отбори. Намерили сме един баланс с чужденци, също млади момчета като нашите. Убеден съм, че Монтана ще победи. Аз им благодаря за всичко свършено дотук. Очаквам Монтана да изглежда, както приляга. Целта efbet Лига е създадена от ръководството на отбора. Не е прищявка. Нещата са така, че един екип трябва да успее да го направи. Отделни мачове, които минаха – имаше и негативни резултати, но отборът трябва да се развива. Доста добре изглежда Монтана на този етап“.