Висшият ръководен фактор във футболния Монтана Румен Панайотов даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT преди решителния бараж на тима срещу Дунав, който ще се изиграе в петъчната вечер.

"При липсата на официални мачове е тежко и не може категорично да кажем, че отборът е готов на 100 %. Надяваме се предвид подготовката, която изкарахме, надяваме се, че футболистите са готови да изиграят емоциално мача, на прилично ниво сме и съм убеден, че сме се подготвили за този мач. Предвид ситуацията с коронавируса, направихме програмата за контролите, дано те са достатъчно, мисля, че всичко е прилично добре", коментира той.

"Всички клубове и спорта в момента са в тежко състояние, въпрос на организация и работа, с усилията на господин Живков нещата се подредиха добре, дано и така да завърши. Дунав и отборите в А група имат по-добра игрова форма, но това е действителността. То е и добре и е лошо", добави той.

"Монтана има добри футболисти и е по-добре балансирания отбор. Надявам се, така ми се иска, футболистите разбират всичко, това им е мача. Гаджалов и Кръстев тренират с отбора, но не можем да преценим реално тяхното състояние, това е футбол, нормално е да имат болежки футболистите, които трябва да преодолеят. Селекцията ще бъде евентуално след мача в петък, Монтана има доста добри футболисти играли в А група, с много малко попълнения ще можем да играем в А група", каза още той.

Що се отнася за мача с Витоша в баражите той коментира, че тази среща е преболедувана и отказа да го коментира предвид и важния мач с Дунав, който предстои.