Наставникът на Монтана Ферарио Спасов коментира поражението от Ботев Враца с 1:2 в мача от последния 30-и кръг на Втора лига. Специалистът обоснова решението си да заложи на голяма част от резервите си, като обясни, че шестима души в състава му са висели с картони. Той коментира, че не е искал да рискува да ги загуби за началото на новата кампания. 

"Коментари за състава няма да правя, тъй като имам пълното право да пусна тези, които съм преценил. Шест човека в състава ми висяха с по четири картона и при всяко предупреждение, щях да се лиша от услугите им за началото на следващия сезон", започна Ферарио Спасов.
"Не смятам, че тези, които играха, изглеждаха зле. Напрежението се запази до самия край, когато Ботев Враца вкара. До последно не беше ясно как ще приключи този двубой и момчетата съжаляват. Това е последният двубой, който трябва да се критикува. Нормално е Ботев да търси повече победата. При нас да беше намалено настроението след като загубихме шансове”, каза Спасов.

"През втората част на сезона се представихме добре. Ако не бяхме загубили точки срещу изпадащите, щяхме да сме най-малко на бараж. Там смятам, че щяхме да се представим най-малкото достойно”, допълни Спасов.