Ръководството на Монтана е направило своя избор за нов треньор. С тима от Северозапада, който изпадна от елита и към момента няма яснота дали ще получи шанс да запази мястото си сред най-добрите след допълнителен бараж, от новия сезон ще работи Костадин Ангелов, информира „Мач Телеграф”.

Специалистът, под чието ръководство Янтра (Габрово) запази професионалния си статут, е примамен с амбиции за преследване на по-високи цели. Кметът на Монтана Златко Живков отделя по-сериозен бюджет за спорта в сравнение с общината в Габрово.

Той ще иска от Ангелов през следващия сезон да се бори за едно от челните места във Втора лига и да търси завръщане в елита. Все още няма яснота около това кои от настоящите футболисти ще останат в състава, след като ежедневно се появяват информации за интерес към тях от други отбори. В основни линии обаче гръбнакът на тима ще бъде съхранен и той ще бъде подсилен с още няколко попълнения. Самият Ангелов има отличен поглед върху доста талантливи момчета, с които работи и като директор на школата на Витоша (Бистрица).