Защитникът на Испания Даниел Карвахал говори преди утрешната контрола с Бразилия. На пресконференция беше засегната темата и с расизма спрямо съотборника му в Реал Мадрид Винисиус. 

"Бях много изненадан от подобрението в представянето на Вини, към по-добро. Тези от нас, които бяха вътре, не се съмняваха в него, но той получи много критики. И не са много играчите, които са преодолели критиките от това, че играят за Реал Мадрид. Това има голямо значение. Няма да се пестя в този приятелски мач, който ще има максимални изисквания. Ако успея да получа минути срещу Бразилия, ще използвам всичките си оръжия, които знам за Родриго, Винисиус и ко. Няма да им е лесно, ние сме силни в защита”, започна той.

“Не смятам, че Испания е расистка страна. Аз идвам от беден квартал в Леганес и никога не е имало никакъв проблем. Имам приятели с различен цвят на кожата и никога не е имало проблем. След това има случаи на хора, които влизат на стадионите, за да изпуснат парата, и които вече не бива да влизат на стадионите. Те обиждат с това, което знаят, че боли".

“Това е мач, идиличен сценарий за борба с расизма, и не, не мисля, че това е тема, за която трябва да се говори в съблекалнята, а от наша страна ще му помогнем колкото е възможно повече да я реши. Той ще говори за това повече в своето обкръжение”, каза още защитникът.