Джамал Мусиала чака с нетърпение първия си голям мач срещу добрия си приятел Джуд Белингам, пише агенция ДПА. Двамата се познават още от младежките години и са се срещали на терена само в Бундеслигата, а сега им предстои двубой между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид в Шампионската лига по футбол.

"С Джуд мечтаем от деца да играем в толкова големи мачове. Аз лично ги ччакам с нетърпение", заяви той за испанския вестник Marca, цитиран от агенция ДПА.

Байерн е домакин на Реал Мадрид във вторник, а ответният мач в Испания е насрочен за 8 май.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Мусиала, на 21, е израсъл в Англия и е играл с 20-годишния Белингам в юношеските формации на националния отбор. Той обаче избра да представлява представителния отбор на родината Германия, което раздели двама от най-талантливите футболисти в тази генерация.

Белингам и Мусиала са били съперници на терена само на клубно ниво в германското първенство, когато английският халф играеше за Борусия Дортмунд. През миналото лято той премина в Реал Мадрид и мигновено стана водещ играч на испанския колос, но Мусиала не е изненадан от това.

"Джуд винаги е имал психиката на голям футболист. Той е много уверен в себе си и не се свени да се впуска в големи предизвикателства", каза още германецът.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Двамата могат да се срещат и на европейското първенство това лято, като според Мусиала германците имат "големи амбиции" за домашния си турнир. Той обаче признава, че други отбори имат по-стабилно и по-постоянно представяне в последните няколко години.

"Франция винаги е фаворит. След това трябва да спомена Англия, където има много футболисти на високо ниво. Испания също има силен отбор. Ще бъде интересно, защото винаги има един или национални тима, които изненадват", завърши той.