Битката между Монтана и Локомотив Горна Оряховица трябва да даде отговор на това, кой от двата тима ще изпадне директно и кой все пак ще запази шанс за оцеляване, като играе бараж с втория в класирането във Втора лига.

С 27 загуби досега Монтана вече влезе в негативния Топ 10 за най-много поражения в рамките на един сезон в цялата история на елита. Антирекордьори са Раковски Рс през 1996/97 г., Черноморец Бс-Сф през 2006/07 г. и Любимец през 2013/14 г. с по 29.

Петър Атанасов се разписа в последните 2 мача на Монтана – полуфиналните баражи с Нефтохимик. Преди него в 2 поредни срещи на монтанци през сезона голове вкараха само двама – Стивън Петков и Саер Сен.

За последно Монтана запази вратата си суха точно срещу Локо ГО при победата с 1:0 като гост на 1 март т.г., оттогава последваха 12 срещи, в които неизменно допускаше голове.

Топреализаторът на Локо ГО през сезона Рахави Кифуети вкара първия от досегашните си 7 гола точно при единствената победа на локомотивци като гости на Монтана с 4:2 на 1 октомври м.г.

Локо ГО вкара поне по гол в послединте си 8 гостувания, в които записа 1 победа, 4 равенства и 3 загуби. За последно не се разписа при 0:1 срещу Дунав на 3 декември м.г.

Защитникът на Локо ГО Венцислав Керчев е пред своя 50-и мач в елита. Дебютът му бе за Лудогорец на 19 септември 2015 г. при домакинската победа с 2:1 над Ботев.

Този мач можете да гледате директно в ефира на DIEMA от 17,45 часа, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим минута по минута и на GONG.BG, а можете да го слушате и в ефира на Дарик.