Нефтохимик осъществи пълен обрат срещу Монтана в реванша на полуфиналните плейофи за оставане в елита. „Шейховете” на Христо Янев се наложиха с 2:1 над "сините", след като в първата среща взеха комфортна победа с 3:1 навън. Така Нефтохимик се приближи една крачка напред в надпреварата за спасяване. Бургазлии ще се изправят срещу победителя от другия полуфинален плейоф между Славия и Локомотив Горна Оряховица в два мача на разменено гостуване. Точен за гостите бе Петър Атанасов в 25-ата минута на срещата, Илия Миланов изравни в 72-ата, а Галин Иванов реализира за обрата в 80-ата минута.

Началото на мача започна равностойно и за двата тима, като играта бе предимно в центъра на терена и липсваха голови положения.

В 20-ата минута Галин Иванов успя да вкара топката във вратата на Неманя Счекич, но бе вдигнат флага за засада.

В следващата минути футболистите на Монтана опитаха да пренесат събитията в половината на съперника. Натискът на “сините” даде резултат в 25-ата минута, след като Петър Атанасов се разписа за 1:0. Антони Иванов подаде към Дани Генов, който центрира в наказателно поле. Бранителят на Нефтохимик Илия Миланов се хвърли да изчисти, но закъсня и Атанасов вкара топката във вратата на Василев. 

В 52-ата минута домакините пропуснаха един от най-добрите си шансове да изравнят резултата Иван Вълчанов центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле Илия Миланов опита да засече  топката, но я изпрати в аут.

Мачът продължаваше да тече в същия ритъм, като нямаше кой знае какви положения пред двете врати. В 67-ата минута “шейховете” изразиха претенции за дузпа, заради съмнение за игра с ръка на Костадин Дяков. Съдията Стефан Апостолов обаче отсъди фаул.

След няколко опита, все пак в 72-ата минута Нефтохимик успя да изравни. Вълчанов центрира отдясно, Яни Пехливанов отклони с глава, но топката попадна точно в краката Илия Миланов, който не сбърка.  

Десетина минута по-късно “шейховете” достигнаха и до обрата, отново след центриране на Вълчанов в наказателното поле. Иванов засече с глава, за да вкара топката във вратата на Счекич.  

Така Нефтохимик запазва шансовете си за оставане в елита и догодина. Играчите на Христо Янев ще трябва да играят финален плейоф срещу победителя от двубоя Славия - Локомотив ГО. "Бялата лавина" е с комфортен аванс от 3:0 след първата среща.