Помощник-треньорът на Монтана Светлан Кондев застана пред камерата на DIEMA SPORT след мача с ЦСКА 1948 заради изгонването на наставника Ферарио Спасов. Той сподели вижданията си защо се стигна до равенството 1:1 в София и го квалифицира като успех за съперника.

"Абсолютно сте прави, че изпуснахме събитията след почивката. През първото полувреме изцяло владеехме инициативата, имахме доста ситуации за гол, но ни липсваше последният пас. За мен е немислимо защо през второто полувреме дадохме инициативата изцяло на ЦСКА."

"Те се възползваха от това и удариха греда, стигна се и до дузпата. Но нашият отбор показа характер за кой ли път, играха на върна възможностите си, за което поздравявам момчетата. Не се предадохме до самия край и според мен от този хикс спечели ЦСКА. Може да съм краен, но това е моето мнение", заяви Кондев и говори за ситуацията с дузпата за "червените".

"Няма как да коментирам ситуацията за дузпата, защото от пейката няма как да го видим, трябва да гледаме записа. Съдията е бил най-близко, той преценява. Нямам право да обсъждам съдийските решения. Те са хора, понякога и грешат, но не е толкова важно това нещо", заяви Кондев и коментира защо се е стигнало до изгонването на Спасов.

"Според нас нямаше никакъв фаул за червения картон, играчът на съперника се подхлъзна и съдията не го видя правилно. Четвъртият съдия беше на линията, можеше да даде сигнал да не се стига дотук. И Ферарио Спасов реагира бурно. Нямаше обиди, нищо, но съдията е преценил да го изгони", добави помощникът на Спасов и сподели как тимът ще се справи без него.

"Програмата ни е такава, че започнахме с три гостувания, но пък още нямаме загуба. Работим, стремим се да изчистим облика на отбора, но имаме още много работа в офанзивен план, където пропускаме много. С Ферарио Спасов работим професионално и макар че няма да е на пейката, ние сме длъжни да се борим за победа", завърши Светлан Кондев.